En sms applikation

Skrev en mindre applikation i .NET Core, det enda den gör är att skicka sms till en valfri mottagare. Kompletterande konfiguration är bland annat intervall, antal sms, avsändare, meddelande etc vilket enkelt anges som parametrar på kommandoraden.

.net core, net developer


Fastdrop

Detta är en tjänst för att snabbt och säkert dela filer exempelvis via e-post eller sms. Jag har även fokuserat på en stabil och säker molntjänst för lagring av filer. Projektet växte och växte och det har slutat med att jag har lagt ner otroligt mycket arbete både på design och funktionell utveckling, men ändå har alltid projektet varit ämnat för eget bruk. Nu har Fastdrop ett flertal medlemmar och det är kul att se Fastdrop växa och användas.

Hemsidan: https://www.fastdrop.net


Verktyg för fjärrstyrning med klient och server

Fick igång mitt gamla verktyg jag utvecklade för att fjärrstyra en dator över internet. Bifogar några väl utvalda bilder. Programmet i sig består av en klientdel och en serverdel.

Utöver dessa funktioner finns funktioner för att lista filer på alla enheter, dekryptera lösenord, uppdatera servern, analysera minnet, dekryptera lösenord och en hel uppsättning av funktioner för att administrera efter eget tycke och smak.


Password Penetrator

Ett verktyg jag skapade för att analysera svaga lösenord, bild.


Visual Basic 6.0

Lyckades få igång den kära gamla utvecklingsmiljön Visual Basic på min Windows10-maskin, äntligen kan jag öppna upp all gammal källkod från tidigare projekt, helt fantastiskt, bild. Fick lite problem med vissa ActiveX-kontroller (ocx), bara att registrera dem och göra ett par modifikationer i projektfilerna så fungerade allt direkt.

visual basic dot net

Bash-skript

Hittade mitt gamla bash-skript på en gammal OpenBSD-maskin. Brukade använda detta skript som en mall för nya C-filer som jag byggde över en telnet-terminal. Skriptet jag skrev här genererar nya mallar som är redo att kodas vidare på.

#!/usr/local/bin/bash
  if [ -f "$1" ] ; then
    echo "File already exists!"
    exit 1
      else
    echo "#include <stdio.h>"  > $1
    echo ""           >> $1
    echo "int main()"      >> $1
    echo "{"          >> $1
    echo ""           >> $1
    echo ""           >> $1
    echo ""           >> $1
    echo "}"          >> $1
    chmod 700 $1
  fi

Hittade några gamla böcker från min samling

Här är ett fåtal av böckerna jag har samlat på mig genom åren. Många böcker har man idag i pdf-format, andra lånade man på biblioteket när man var yngre.

c# developing sql

Future Engineering

Har utvecklat företaget Future Engineering's hemsida från rad 1. Utöver hemsidan utåt finns inloggning både för kund och för admin. En del i admin-gränssnittet är att skapa egna kontaktregister, visa unik besöksstatisik, loggning och skriva egna nyhetsbrev som designas i en egenutvecklad texteditor. Företaget kan således skapa egna nyhetsbrev och göra massutskick via mail baserat på en hel uppsättning olika filter.

Hemsidan: https://futureengineering.se


Designade en broschyr åt företaget Future Engineering

Hjälpte företaget att designa en broschyr. Broschyren blev riktigt bra om jag själv får säga det, foto.


MEKO's nya hemsida

Designade en hemsida åt företaget MEKO.

Hemsidan: http://m-eko.se

Här visas några projekt som betytt en del för mig sedan många år tillbaka. Här finns projekt inom flera olika kategorier, allt ifrån design till programmering.
Jag har utvecklat allt ifrån logotypes och broschyrer ända till programmering på låg nivå.